Recept

Oříškovo-švestkový chléb

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39173

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
125 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mouka žitná bílá
75 g Ořechy vlašské
2 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná
75 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
23% Sacharidy 81 g
15% Tuky 11 g
22% Sodík 443 mg
24% Bílkoviny 14 g

Oříškovo-švestkový chléb postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme alespoň 5 minut v klidu. Pak přidáme mouku a sůl a pořádně promícháme s dalšími 250 ml vody. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

2

Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté přidáme nahrubo nasekané ořechy a nasekané sušené švestky, pak opět hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme další hodinu kynout.

3

Z těsta následně vytvarujeme válec, dáme na pomoučený plech a potřeme vodou. Následně necháme ještě 45 minut dokynout na plechu. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 45 minut péct při 200 stupních Celsia.

Poznámka

Jako ozdobu můžeme do těsta před pečením vložit tři celé švestky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept