Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 3918

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
10 ks Fíky sušené
100 g Hrozinky
20 g Mandle
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
300 g Perník
1 ks Petržel kořen
1 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 008kJ
29% Sacharidy 105 g
37% Tuky 28 g
8% Sodík 161 mg
20% Bílkoviny 11 g

Moczka postup přípravy receptu:

1

Necháme nabobtnat švestky ve vlažné vodě asi 4 hodiny.

2

Dáme si vařit zeleninu a po změknutí ji z vývaru vyndáme.

3

Nakrájíme na kusy perník a namočíme do vývaru ze zeleniny, přilijeme pivo.

4

V malém množství vody povaříme švestky. Nalijeme je na perník, přidáme rozinky, nasekané mandle, nasekané vlašské ořechy a nasekané fíky. Posolíme a zalijeme citronovou šťávou.

5

V pánvi si rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme v jíšku.

6

Směs rozmícháme v polévce. Hotovou polévku podáváme teplou nebo studenou v malých miskách.

Poznámka

Celer 1 Petržel 1 Sušené švstky 300 g Pivo černé 1 l Fíky sušené 10 ks Mandle 20 g Vlašské ořechy 100 g Mouka Máslo Šťáva z citronu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept