Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39186

Ingredience

100 g Kedlubna
4 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká
2 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
20 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
1200 ml Voda pitná
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 787kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
51% Sodík 1 g
9% Bílkoviny 5 g

Zelňačka s kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Slaninu pokrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce, rozškvaříme, přidáme trochu sádla, zaprášíme moukou a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přisypeme zelí s kedlubnou a povaříme. Ke konci vaření ovoníme majoránkou a dovaříme.

Poznámka

Tuto polévku můžeme vařit také nakyselo z kysaného zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept