Jednoduchý recept

Vepřové žebírko dušené na kmíně

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové žebírko dušené na kmíně 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 392

Ingredience

200 g Cibule
2 g Kmín celý
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sůl
120 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 754kJ
2% Sacharidy 6 g
48% Tuky 36 g
62% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Vepřové žebírko dušené na kmíně postup přípravy receptu:

1

Z vepřové pečeně odsekneme část obratlové kosti a maso opláchneme. Nasekáme porce, mírně je naklepeme, osolíme a krátce opečeme na části tuku. Na okrajích žebírka nařízneme, aby se nekroutila.

2

Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, dorůžova osmahneme na části tuku, přidáme kmín, vložíme žebírka a dusíme zvolna téměř doměkka.

3

Žebírka vyjmeme, ze zbylého tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozšleháme ji v základu od dušených žebírek. Rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Před koncem varu šťávu přisolíme.

5

Nakonec šťávu procedíme na žebírka a ještě velmi krátce vše podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové žebírko dušené na kmíně
Recept na klasické jídlo z meníčkových restaurací a jídelen. Čas od času vepřové maso na kmíně dělávám, podle tohoto receptu bylo fajn a chutnalo. Dala jsem jen na porci o trochu více masa a více jsem zahustila, ať máme více šťávy, jelikož jako příloha byla rýže. Kdo nechce dělat klasickou jíšku, může si udělat tzv. suchou jíšku. To se mouka pozvolna opraží za stálého míchání do světle zlatavé barvy a nechá se vychladnout. Pak se rozšlehá v malém množství vody, jídlo se zahustí a nechá dobře provařit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept