Tuňákové pizzy - recept pro psy

55 min.

Ingredience

    • 80mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaHovězí vývar instantní
    • 160gramůMouka žitná
    • 1lžíceOlej olivový
    • 9lžicPyré rajčatové
    • 2lžičkyOregano sušené
    • 100gramůTuňák ve vlastní šťávě
    • 50gramůMozzarella
    • 0,5lžičkaČesnek sušený
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
249 mg
Cukr
144 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve horkou vodou zalijeme sypký vývar, odložíme stranou, aby vývar zchladl.
  • 2
    Troubu vyhřejeme na 160 °C, plech na pečení vyložíme papírem.
  • 3
    V míse smícháme mouku, česnek, olej, za stálého míchání přiléváme připravený vývar, dáváme pozor, aby těsto nebylo příliš řídké.
  • 4
    Když se těsto nelepí, vyklopíme ho na pomoučený vál.
  • 5
    Těsto rozválíme na šíři cca 4 mm. Z placky vykrojíme větší kola a ty propíchneme několikrát špičkou nože a přendáme na připravený plech.
  • 6
    Jednotlivé kola potřeme rajčatovým pyré a jemně posypeme oreganem, poté posypeme trochou tuňáka a nakrájené mozzarelly.
  • 7
    Pizzy vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Hotové pizzy vložíme na mřížku a necháme důkladně vychladnout a vyschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.