Smažené václavky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené václavky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39217 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Václavky |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 111,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Václavky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Smažené václavky postup přípravy receptu:
1 | Na pánev s rozehřátým olejem vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, okmínujeme a opepříme. Za občasného promíchání necháme cibulku zesklovatět. |
2 | Očištěné václavky omyjeme a po okapání nakrájíme na kousky. Přidáme je k cibuli, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme vejce a vše promícháme. |
3 | Můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo na topinkách. |