Recept

Pikantní červená omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39237

Ingredience

1 ks Chilli paprička
100 g Jablka
2 polévková lžíce Med včelí
50 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 l Voda pitná
1 dl Víno červené
300 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
6% Sacharidy 20 g
47% Tuky 35 g
4% Sodík 80 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pikantní červená omáčka postup přípravy receptu:

1

Vodu nalijeme do hrnce, osolíme, nalijeme ocet a v ni uvaříme umytou červenou řepu. Uvařenou vybereme z vody, necháme vychladnout a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme neoloupané, ale jemně nastrouhané jablko. Promícháme spolu s medem.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, zalijeme vínem, vysypeme do pánve připravenou nastrouhanou řepu a jablka, jemně nasekanou chilli papričku, podle chuti opepříme a vše dusíme asi 20 minut, aby změkla řepa.

3

Porcujeme na talíře, zakapeme trochou kvalitního olivového oleje.

Poznámka

Omáčku podáváme teplou, ale dobře chutná také studená jako příloha k různým pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept