Jeseter na maďarský způsob
60 min.
Ingredience
- 800gramůJeseter ruský
 - 1,5litryVoda pitná
 - 30mililitrůCitronová šťáva
 - 100gramůPetržel kořen
 - 100gramůMrkev kořen
 - 50gramůCeler bulvový
 - 1kusCibule
 - 1kusBobkový list
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 60gramůPetržel kudrnka
 - 2decilitryZakysaná smetana
 - 9gramůSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jesetera očistíme, zbavíme ploutví, hlavy, kůže a naporcujeme. Porce ryby nasolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme uležet na tácu.
 - 2Mezitím odpad z ryby dáme vařit s kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Když je zelenina měkká, vývar scedíme a do čistého vložíme porce ryby. Vaříme velmi pomalu na mírném ohni asi 15 minut. Když je maso měkké vyjmeme je a uchováme teplé, vývar prudce vyvaříme na půl litru tekutiny a odstavíme. Vlijeme kysanou smetanu s ušlehaným žloutkem, nasekanou petrželkou a solí.
 - 3Hotovou omáčkou přelijeme porce ryby na talířích.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.