Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39282

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
250 ml Mléko polotučné
560 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 858kJ
8% Sacharidy 27 g
10% Tuky 8 g
8% Sodík 163 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bulka z Parker House postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme droždí a vlijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a dvě rozšlehaná vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme.

2

Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.

3

Těsto rozdělíme na 16 stejně velkých kusů, z každého vytvarujeme jednu kuličku. Ty přeneseme na olejem vymazaný plech, umístíme asi pět centimetrů daleko od sebe a počkáme 30 minut na dokynutí.

4

Každou bulku před pečením ještě potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Poté 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním pocukrujeme.

Poznámka

Podáváme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept