Vepřová plec na žampionech

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
829 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec omyjeme, ztvarujeme provázkem a osolíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na části tuku ji osmažíme do nazlátlé barvy. Vložíme maso, po všech stranách je osmahneme, přidáme kmín, pepř, zastříkneme vodou a za občasného obracení a přelévání vodou dusíme doměkka.
  • 3
    Maso vyjmeme a zbavíme provázku. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z trochy tuku a hladké mouky, rozšleháme, rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Před ukončením varu omáčku přisolíme a procedíme.
  • 5
    Očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony osmahneme na zbylém tuku, zastříkneme trochou omáčky, krátce podusíme, vlijeme do celého množství omáčky a promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 19. 1. 2016
Vepřová plec na žampionech
Klasický recept z Receptur teplých pokrmů. Maso jsem provázkem netvarovala, na jednu porci jsem počítala 100 g masa. Žampiony jsem zastříkla vodou a podusila. Podávala jsem s rýží a zeleninovým salátem, doporučuji a dávám palec nahoru.🙂