Jednoduchý recept

Vepřová plec na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Vepřová plec na žampionech 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 393

Ingredience

200 g Cibule
1 g Kmín celý
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
25 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřová plec
1200 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 419kJ
2% Sacharidy 8 g
36% Tuky 27 g
52% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Vepřová plec na žampionech postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec omyjeme, ztvarujeme provázkem a osolíme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na části tuku ji osmažíme do nazlátlé barvy. Vložíme maso, po všech stranách je osmahneme, přidáme kmín, pepř, zastříkneme vodou a za občasného obracení a přelévání vodou dusíme doměkka.

3

Maso vyjmeme a zbavíme provázku. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou z trochy tuku a hladké mouky, rozšleháme, rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Před ukončením varu omáčku přisolíme a procedíme.

5

Očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony osmahneme na zbylém tuku, zastříkneme trochou omáčky, krátce podusíme, vlijeme do celého množství omáčky a promícháme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřová plec na žampionech
Klasický recept z Receptur teplých pokrmů. Maso jsem provázkem netvarovala, na jednu porci jsem počítala 100 g masa. Žampiony jsem zastříkla vodou a podusila. Podávala jsem s rýží a zeleninovým salátem, doporučuji a dávám palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept