Amírstánský vařený beránek
80 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová plec
 - 4kusyCibule
 - 6stroužkůČesnek
 - 250gramůJogurt bílý
 - 60gramůMandle
 - 1lžičkaKari koření
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 1lžičkaKardamom
 - 6kusůHřebíček
 - 1lžičkaZázvor mletý
 - 1lžičkaPaprika mletá pálivá
 - 3lžíceOlej rostlinný
 - 1lžičkaSůl
 - 0,75litrMléko kokosové
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
67 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V jogurtu rozmícháme kari koření se špetkou soli, vložíme maso nakrájené na kostky, necháme cca 30 minut marinovat.
 - 2Mezitím povaříme ve vodě loupané mandle, poté je nasekáme a rozetřeme. V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, utřený česnek, skořici, kardamom, hřebíček a zázvor. Přidáme maso i s marinádou, mandle, pálivou papriku, osolíme a podlijeme vodou. Zahříváme, přilijeme kokosové mléko a vaříme do měkka.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.