Recept

Amírstánský vařený beránek

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39305

Ingredience

4 ks Cibule
6 ks Hřebíček
250 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kari koření
60 g Mandle
0,8 l Mléko kokosové
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
800 g Skopová plec
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 076kJ
5% Sacharidy 17 g
89% Tuky 67 g
8% Sodík 170 mg
37% Bílkoviny 21 g

Amírstánský vařený beránek postup přípravy receptu:

1

V jogurtu rozmícháme kari koření se špetkou soli, vložíme maso nakrájené na kostky, necháme cca 30 minut marinovat.

2

Mezitím povaříme ve vodě loupané mandle, poté je nasekáme a rozetřeme. V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, utřený česnek, skořici, kardamom, hřebíček a zázvor. Přidáme maso i s marinádou, mandle, pálivou papriku, osolíme a podlijeme vodou. Zahříváme, přilijeme kokosové mléko a vaříme do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokrm podáváme s rýží a čalamádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept