Kuře na kořenové zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na kořenové zelenině
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 39313 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1200 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 237,0mg |
Draslík | 611,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře na kořenové zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme a osolíme. |
2 | V kastole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete a po obou stranách je opečeme. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. |
4 | Měkkou zeleninu přidáme ke kuřeti a vše prohřejeme. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže. |
Poznámka
Můžeme použít zmrazenou kořenovou zeleninu.