Recept

Indické chlebové placky

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39334

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
3 polévková lžíce Jogurt bílý
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
25 g Mák - semena
80 g Máslo čerstvé
25 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 542kJ
23% Sacharidy 81 g
30% Tuky 22 g
18% Sodík 360 mg
29% Bílkoviny 17 g

Indické chlebové placky postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla.

2

Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.

3

Rozdělíme těsto na čtyři stejné kusy, vyválíme z nich placku o průměru zhruba 15 centimetrů. Nyní smícháme semínka s mákem a rozehřátým máslem. Touto směsí následně potřeme z obou stran placky, poté je vytáhneme do oválného tvaru. V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu.

4

Na gril vložíme plech, placku opékáme vždy 4 - 5 minut z každé strany. Placky zakryjeme, aby neosychaly.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept