Dýňová polévka s tvarohovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka s tvarohovými nočky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39339 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
700 g | Dýně |
1 špetka | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Olej česnekový |
1 ks | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
130 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno portské |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 115,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Muškátový květ, Pažitka, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Solamyl - bramborový škrob, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka s tvarohovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. |
2 | V hrnci rozpálíme česnekový olej a cibuli s česnekem a dýní na něm 5 minut dusíme. Poté zalijeme vínem, zeleninovým vývarem a 30 minut vaříme. |
3 | Do menší misky dáme tvaroh, žloutek, škrob, sůl, pepř a důkladně promícháme. |
4 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, za pomoci kávové lžičky tvarujeme z tvarohové hmoty nočky a ve vroucí vodě je 10 minut povaříme. Poté je scedíme a odložíme stranou. |
5 | Uvařenou tykvovou plévku za pomoci mixéru rozmixujeme na hladkou kaši, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, špetku šafránu a promícháme. |
6 | Polévku servírujeme do připravených talířů a do každé polévky vhodíme několik tvarohových nočků. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |