Recept

Pečený mník s houbami a ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39362

Ingredience

1 ks Cibule červená
300 g Houby čerstvé
500 g Kapusta růžičková
1 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Mandle loupané
450 g Mník
2 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 dl Ořechový olej
1 kávová lžička Pepř citronový
0,5 kávová lžička Pepř růžový celý
0,5 kávová lžička Pepř červený celý
2,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 349kJ
5% Sacharidy 19 g
53% Tuky 40 g
33% Sodík 665 mg
60% Bílkoviny 34 g

Pečený mník s houbami a ořechy postup přípravy receptu:

1

Rybu - mníka obecného – omyjeme, vykucháme, za hlavou mu nařízneme kůži a pomocí utěrky kůži stáhneme, potom hlavu odřízneme. Celou rybu potřeme rozpuštěným máslem (1 lžíce), osolíme (1 lžička), posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým červeným a růžovým pepřem.

2

Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Lesní houby: hříbky, kozáky, holubinky aj. očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Růžičkovou kapustu povaříme v 1 litru osolené vodě (0,5 lžičky) 2 minuty, pak kapustu scedíme a necháme odkapat.

3

V pánvi si rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a rybu osmažíme z každé strany téměř dozlatova. Smažíme ji z každé strany si 2 minuty. Pak ji z pánve vyjmeme. Přidáme další lžíci másla (1 lžíce), na něm restujeme houby s kapustou, asi 3-4 minuty nakonec přimícháme cibuli. Ke konci přidáme loupané mandle, vše ochutíme 1 lžičkou soli, citronovým pepřem, ořechovým olejem a 2 špetkami muškátu.

4

Omastkem z mníka vytřeme zapékací mísu, položíme na ni rybu a v předehřáté troubě ji dopečeme.

5

Pečeme 10-12 minut při 180 °C.

6

Na mísu položíme upečeného mníka, obložíme houbami se zeleninou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept