Jednoduchý recept

Italské chlebové placky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39396

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Olej olivový
250 ml Sodovka
2 kávová lžička Sůl
75 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
13% Sacharidy 45 g
2% Tuky 1 g
14% Sodík 282 mg
13% Bílkoviny 7 g

Italské chlebové placky postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vodou. Počkáme, až se rozpustí a poté přimícháme mouku, sůl, olej a sycenou vodu. Vše promícháme, vyklopíme na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme na teplém místě aspoň 1 hodinu kynout.

2

Těsto rozdělíme na osm kousků a z každého vyválíme placku o průměru 15cm. Pokud se nám nedaří těsto vyválet, lehce je navlhčíme vodou a minutu počkáme.

3

Pánev nahříváme cca pět minut na maximální plamen, poté na ní dáme připravenou placku a vidličkou ji propíchneme, aby se nenafoukla. Opékáme z každé strany cca pět minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept