Jednoduchý recept

Perský sezamový chléb

  • Írán
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39400

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
3 kávová lžička Olej olivový
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
325 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 072kJ
26% Sacharidy 94 g
9% Tuky 7 g
18% Sodík 360 mg
28% Bílkoviny 16 g

Perský sezamový chléb postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme 175ml vody a přimícháme cukr a droždí. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Pak přidáme mouku, sůl a opět všechno pořádně promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

2

Postupně přidáváme vodu, dokud nezískáme vlhké těsto. To pak vyndáme z mísy na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a zakryjeme ho utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout.

3

Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvarujeme placku o průměru deseti centimetrů a posypeme sezamem. Ty opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout.

4

Plech předehřejeme v troubě, kterou nastavíme na 220 stupňů, pořádně ho pomoučíme a dáme na něj olejem pomazanou placku. Tu pak pečeme dvacet minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept