Recept

Tuňák s kokosovým špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39411

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 špetka Kari koření
2 polévková lžíce Limetková šťáva
300 ml Mléko kokosové
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 kg Tuňák obecný
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Česnek sušený
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 452kJ
4% Sacharidy 15 g
41% Tuky 30 g
9% Sodík 190 mg
113% Bílkoviny 63 g

Tuňák s kokosovým špenátem postup přípravy receptu:

1

Tuňáka omyjeme, osušíme a zakápneme limetkovou šťávou. V menší misce smícháme sušený česnek, mletou papriku, skořici, tymián, pepř, sůl a takto připravenou směs vetřeme do tuňáka. Kořeněného tuňáka vložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat.

2

Špenát omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a na mírném ohni asi 5 minut vaříme. Hrnec sundáme ze sporáku.

3

Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo a jarní cibulku s česnekem osmahneme.

4

Zchladlý špenát s kokosovým mlékem za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré, které ještě chvilku povaříme na mírném ohni.

5

Tuňáka vyjmeme z chladničky, pokrájíme na menší kousky. Hladkou mouku smícháme se solí, kari a najemno nasekanou pažitkou. Kousky tuňáka v mouce obalíme.

6

Na pánvi rozpálíme máslo a tuňáka na něm z obou stran osmahneme. Servírujeme na připravené talíře a přelijeme kokosovým špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept