Jednoduchý recept

Irský chléb se sodou

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39416

Ingredience

250 g Mléko - podmáslí
250 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 720kJ
21% Sacharidy 74 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 47 mg
23% Bílkoviny 13 g

Irský chléb se sodou postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme ve velké míse s vodou a špetkou soli. Přidáme na plátky nakrájené máslo a pořádně promícháme. Poté přidáme podmáslí a opět pořádně mícháme. Drobivé těsto vyklopíme na stůl a pět minut hněteme.

2

Vytvarujeme oválný chléb a uděláme do něho dva zářezy, které budou asi centimetr hluboké. Poté dáme do trouby péct na 35 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept