Korejská polévka s masovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 267 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Korejská polévka s masovými knedlíčky
Celkový čas: | 267 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 87 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39418 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
Masové šátečky | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
200 g | Hovězí maso zadní |
190 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
9 ml | Omáčka sojová světlá |
15 g | Shiitake houby |
10 g | Sůl |
2,1 l | Voda pitná |
Omáčky | |
15 ml | Balsamico ocet |
2,8 g | Česnek |
4,5 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Dýně |
250 g | Fazolové klíčky |
3,5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ml | Olej sezamový |
13 ml | Olej stolní |
36 ml | Omáčka sójová |
15 g | Oříšky piniové |
0,3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sezam - semena |
1 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 152,2mg |
Draslík | 412,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Shiitake houby, Sůl, Voda pitná, Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Dýně, Fazolové klíčky, Olej sezamový, Olej stolní, Oříšky piniové, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sojová světlá, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Korejská polévka s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme na 1 hodinu do vody, potom je vysušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibulku nasekáme a stroužky nakrájíme. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a vaříme asi 30 minut. Po 30 minutách přidáme k vařícímu se masu česnek a cibuli a vaříme dalších 20 minut. Potom vývar scedíme přes utěrku, tekutinu dosolíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na drobné kousky. Z mouky, vody a soli připravíme těsto, které necháme 30 minut odpočinout zabalené v utěrce. |
2 | Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Nudličky dýně prosolíme a po 10 minutách vysušíme mnutím v utěrce. Z klíčků Mungo odkrájíme konečky, propláchneme je pod tekoucí vodou. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Jedno vejce usmažíme na pánvi tak, aby žloutek a bílek zůstal neporušen, a potom ho nakrájíme na kosočtverečky 2 x 2 cm a druhé vejce smícháme s moukou a vodou, takže nám vznikne těstíčko, do kterého vmícháme sekanou petržel. Z tohoto těstíčka usmažíme omeletu. Připravíme sójový ocet smícháním sójové omáčky, octa, lžíce vody a lžičky mletých piniových oříšků. Na rozpáleném oleji restujeme maso s houbami asi 3 minuty. Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné výhonky Mungo a povaříme je asi 2 minuty, necháme vychladnout, osušíme je a nakrájíme na kousky. Dýňové nudličky zprudka osmahneme v pánvi a zchladíme. Nakrájené maso, dýni, houby a klíčky Munga smícháme. Z odpočatého těsta vyválíme plát a ten rozkrájíme na čtverce asi 7 x 7 cm. |
3 | Masové knedlíčky: |
4 | Na rozkrájené těsto rozdělíme připravenou masovou směs a na každý čtverec dáme po jednom piniovém oříšku. Všechny rohy každého čtverce pevně spojíme, takže nám vzniknou těstové šátečky, které uvaříme v páře tak, že do hrnce s vodou dáme pařák, který překryjeme utěrkou. Na utěrku v pařáku dáme plněné masové šátečky, které vaříme na prudkém ohni 5 minut. |
5 | Servírujeme teplé tak, že do misek nebo talířů dáme vařené masové šátečky, přelijeme je vývarem a ozdobíme kosočtverci usmaženého vejce a kousky vaječné omelety s petrželkou. |