Recept

Korejská polévka s masovými knedlíčky

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 267 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 87 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 39418

Ingredience

Masové šátečky
20 g Cibulka jarní
200 g Hovězí maso zadní
190 g Mouka pšeničná hladká T 650
9 ml Omáčka sojová světlá
15 g Shiitake houby
10 g Sůl
2,1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
Omáčky
15 ml Balsamico ocet
4,5 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
150 g Dýně
250 g Fazolové klíčky
3,5 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ml Olej sezamový
13 ml Olej stolní
36 ml Omáčka sójová
15 g Oříšky piniové
0,3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sezam - semena
1 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2,1 l Voda pitná
2,8 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 584kJ
14% Sacharidy 50 g
14% Tuky 10 g
64% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Korejská polévka s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme na 1 hodinu do vody, potom je vysušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibulku nasekáme a stroužky nakrájíme. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a vaříme asi 30 minut. Po 30 minutách přidáme k vařícímu se masu česnek a cibuli a vaříme dalších 20 minut. Potom vývar scedíme přes utěrku, tekutinu dosolíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na drobné kousky. Z mouky, vody a soli připravíme těsto, které necháme 30 minut odpočinout zabalené v utěrce.

2

Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Nudličky dýně prosolíme a po 10 minutách vysušíme mnutím v utěrce. Z klíčků Mungo odkrájíme konečky, propláchneme je pod tekoucí vodou. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Jedno vejce usmažíme na pánvi tak, aby žloutek a bílek zůstal neporušen, a potom ho nakrájíme na kosočtverečky 2 x 2 cm a druhé vejce smícháme s moukou a vodou, takže nám vznikne těstíčko, do kterého vmícháme sekanou petržel. Z tohoto těstíčka usmažíme omeletu. Připravíme sójový ocet smícháním sójové omáčky, octa, lžíce vody a lžičky mletých piniových oříšků. Na rozpáleném oleji restujeme maso s houbami asi 3 minuty. Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné výhonky Mungo a povaříme je asi 2 minuty, necháme vychladnout, osušíme je a nakrájíme na kousky. Dýňové nudličky zprudka osmahneme v pánvi a zchladíme. Nakrájené maso, dýni, houby a klíčky Munga smícháme. Z odpočatého těsta vyválíme plát a ten rozkrájíme na čtverce asi 7 x 7 cm.

3

Masové knedlíčky:

4

Na rozkrájené těsto rozdělíme připravenou masovou směs a na každý čtverec dáme po jednom piniovém oříšku. Všechny rohy každého čtverce pevně spojíme, takže nám vzniknou těstové šátečky, které uvaříme v páře tak, že do hrnce s vodou dáme pařák, který překryjeme utěrkou. Na utěrku v pařáku dáme plněné masové šátečky, které vaříme na prudkém ohni 5 minut.

5

Servírujeme teplé tak, že do misek nebo talířů dáme vařené masové šátečky, přelijeme je vývarem a ozdobíme kosočtverci usmaženého vejce a kousky vaječné omelety s petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept