Tradiční kukuřičný chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční kukuřičný chléb
Tradiční kukuřičný chléb
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39420 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
30 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko - podmáslí |
150 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka kukuřičná |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 375,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 80,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tradiční kukuřičný chléb postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme vejce, podmáslí a mléko. Ve druhé míse smícháme obě mouky, přidáme cukr a sůl, poté zalijeme ušlehanou směsí. Pořádně promícháme, dokud se nám nevytvoří vlhké těsto. |
2 | To přendáme do olejem vymazané formy na chléb a pečeme zhruba 35 minut při 220 stupních Celsia. |