Recept

Vepřové řízečky s brusinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39421

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Džem brusinkový
70 ml Hovězí vývar základní
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
600 g Vepřové maso libové
60 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 921kJ
5% Sacharidy 18 g
39% Tuky 29 g
5% Sodík 107 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřové řízečky s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso nakrájíme na menší řízečky, omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme s olejem. Takto připravenou směs vetřeme do řízečků a necháme je přes noc marinovat v chladničce.

2

Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. Pánev rozpálíme, olej nepřidáváme a řízečky na ní osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Jarní cibulku na stejné pánvi osmahneme, podlijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme tymián a za stálého míchání povaříme. Směs přendáme do misky a za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme brusinkový džem a omáčku vrátíme zpátky na pánev, kde ji přivedeme k varu a ještě 5 minut povaříme.

4

Na připravené talíře servírujeme vždy dva řízečky, zalijeme brusinkovou omáčkou a zdobíme plátkem pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept