Recept

Brambory zapečené s jehněčím masem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39440

Ingredience

400 g Brambory
200 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
8% Sacharidy 29 g
28% Tuky 21 g
24% Sodík 480 mg
36% Bílkoviny 20 g

Brambory zapečené s jehněčím masem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

3

Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a šalotku na něm osmahneme, přidáme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a asi 5 minut opékáme.

4

Brambory překrojíme na polovinu, vnitřek trochu vydlabeme. Vydlabané vnitřky brambor smícháme s masem a šalotkou. Takto připravenou směsí plníme vydlabané brambory a sypeme najemno nastrouhaným parmazánem. Naplněné brambory klademe na plech vyložený pečícím papírem, navrch rozložíme kousky másla a zapékáme v troubě asi 15 minut.

5

Po upečení ihned servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept