Vánoční plněná kolečka - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční plněná kolečka - recept pro psy
Vánoční plněná kolečka - recept pro psy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39456 |
Ingredience
10 g | Droždí |
170 g | Mouka pšeničná |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Ovesné vločky |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Na náplň | |
---|---|
12 polévková lžíce | Paštika játrová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 116,4mg |
Draslík | 146,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Vejce slepičí, Voda pitná, Paštika játrová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vánoční plněná kolečka - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve vyložíme plech na pečení pečícím papírem, poté troubu předehřejeme zhruba na 170 °C. |
2 | V míse za pomoci hnětacích metel prohněteme mouku, nutriční kvasnice, vejce, vločky, olej a za stálého hnětení přiléváme vodu. Dáváme pozor, aby těsto nebylo příliš řídké. |
3 | Když se těsto nelepí, vyklopíme je na pomoučený vál, rukama krátce propracujeme a válečkem vyválíme plát o šíři cca 3 mm, pomocí vykrajovátek vykrajujeme kolečka, která propíchneme několikrát špičkou nože, kolečka klademe na připravený plech. |
4 | Pečeme zhruba 20 minut dozlatova, hotová kolečka necháme na mřížce důkladně vychladnout, poté kolečka lepíme k sobě játrovkou. |
Poznámka
Na náplň lze použít mimo jiné i burákové máslo, které není slazené ani solené. Do těsta lze přidat jednu lžičku sypkého hovězího či slepičího vývaru, ten musí být bez cibule a soli.