Recept

Hovězí mleté maso po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39477

Ingredience

2 ks Brambory
2 ks Chilli paprička
400 g Hovězí maso mleté
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín římský
160 g Kukuřice
3 polévková lžíce Olej česnekový
1 polévková lžíce Pažitka
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
5 ks Šalotka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 202kJ
18% Sacharidy 65 g
23% Tuky 18 g
10% Sodík 196 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hovězí mleté maso po indicku postup přípravy receptu:

1

Šalotku a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme.

2

Na pánvi rozpálíme česnekový olej a šalotku, česnek a chilli papričky na něm orestujeme. Přidáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, zázvor a osmažíme.

3

Přidáme římský kmín, kari, najemno nasekanou pažitku, podlijeme 200 ml vody, přimícháme rajčatový protlak a dusíme.

4

Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Kukuřici slijeme a necháme okapat. Brambory přidáme k mletému masu a směs na mírném ohni dusme asi 20 minut. Poté přidáme kukuřici, promícháme, osolíme, opepříme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept