Recept

Masový koláč s rajčátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39487

Ingredience

Těsto
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
250 g Jehněčí maso mleté
250 g Kapusta hlávková
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
250 ml Smetana 12% (konzumní)
60 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 924kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 59 mg
14% Bílkoviny 8 g

Masový koláč s rajčátky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, vejce, máslo, 2 lžíce vody, sůl, vypracujeme hladké těsto. Na 30 minut odložíme těsto odpočívat do chladničky.

2

Kapustu omyjeme, očistíme, listy nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a jehněčí mleté maso na něm osmahneme. Smažíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme listy kapusty a 3 minuty podusíme.

3

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

4

Z chladničky vyjmeme těsto, vyválíme z něj plát a vyložíme jím koláčovou formu, kterou jsme předtím vytřeli olejem. Na těsto rozprostřeme masovou směs s kapustou. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a klademe navrch koláče.

5

V misce smícháme smetanu, vejce, nastrouhaný ementál, sůl, pepř a muškátový oříšek. Takto připravenou směsí koláč přelijeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept