Jednoduchý recept

Vepřové maso dušené v mrkvi

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové maso dušené v mrkvi 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 395

Ingredience

50 g Cukr krupice
200 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1200 g Mrkev kořen
1 g Muškátový květ
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
150 g Tuk
750 g Vepřová plec
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
5% Sacharidy 18 g
41% Tuky 31 g
62% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Vepřové maso dušené v mrkvi postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Maso osmahneme na polovině tuku, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodou.

3

Mrkev očistíme, podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme ji k poloměkkému masu.

4

Po krátkém podušení zahustíme pokrm světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme, přidáme mletý pepř a květ a společně dusíme.

5

Ke konci dušení přidáme cukr, přilijeme mléko a společně dodusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové maso dušené v mrkvi
Klasický recept na vepřové dušené v mrkvi. Osobně nedávám květ a cukr, ale to je o chuti každého. Jelikož jsem měla jídlo pro dospěláky, přidala jsem více masa a o trochu více mouky, jelikož jsme tzv. omáčkoví. :-) Palec nahorusmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept