Játrové pamlsky - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrové pamlsky - recept pro psy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39500 |
Ingredience
10 g | Dýňová semínka |
60 g | Jablka |
50 g | Játra telecí |
160 g | Mouka žitná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Ovesné vločky |
90 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 33,4mg |
Draslík | 101,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýňová semínka, Jablka, Játra telecí, Ovesné vločky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Játrové pamlsky - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme uvařená játra, která nakrájíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 170°C, plech vyložíme papírem na pečení. |
3 | Semínka posekáme, jablko nastrouháme. |
4 | V míse smícháme veškeré suroviny a za stálého hnětení přiléváme vodu, dáváme pozor, aby těsto nebylo příliš řídké. |
5 | Když se těsto nelepí, přendáme jej na vál posypaný moukou. |
6 | Rukama krátce těsto prohněteme a válečkem z těsta rozválíme plát o šíři cca 5mm, z plátu rádýlkem vykrajujeme tvary, které několikrát špičkou nože propíchneme. |
7 | Tvary klademe na připravený plech. |
8 | Pečeme zhruba 35 minut dozlatova. |
9 | Hotové pamlsky necháme vychladnout na mřížce. |
Poznámka
Játra musí být zbavená blanky, která je na povrchu a poté důkladně uvařená.