Jednoduchý recept

Slepičí polévka slovenská

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 39502

Ingredience

60 g Celer bulvový
60 g Cibule
60 g Houby čerstvé
400 g Hovězí maso přední
60 g Mrkev kořen
20 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
4 g Pepř černý celý
60 g Petržel kořen
20 g Petržel kudrnka
120 g Protlak rajčatový
1000 g Slepice
10 g Sůl
3 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 065kJ
2% Sacharidy 7 g
31% Tuky 24 g
26% Sodík 510 mg
59% Bílkoviny 33 g

Slepičí polévka slovenská postup přípravy receptu:

1

Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept