Jednoduchý recept

Kuřecí polévka s čínskými houbami

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39503

Ingredience

350 g Bambusové výhonky konzervované
6 kostka Bujón slepičí
25 g Houby Shitake sušené
1 kg Kuře
50 g Nudle čínské vaječné
1 ml Omáčka sójová
1 ml Pasta Sambal Oelek
200 g Zelenina soup mix

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 642kJ
6% Sacharidy 23 g
52% Tuky 39 g
189% Sodík 4 g
95% Bílkoviny 54 g

Kuřecí polévka s čínskými houbami postup přípravy receptu:

1

Čínské houby necháme odležet na pár hodin (3-4 hodiny) ve vodě, potom je osušíme a nakrájíme na tenké proužky.

2

Uvaříme v hrnci 2,5l vody, přidáme kostku bujónu a mícháme, dokud se bujón nerozpustí. Do vody přidáme celé kuře a polévkovou zeleninu a opět přivedeme k varu, zmírníme teplotu a necháme zhruba 1 hodinu vařit na mírném ohni.

3

Kuře po hodině vaření vyjmeme a obereme z něj maso, kosti a kůži vyhodíme. Maso pečlivě nakrájíme na malé kousíčky.

4

Do polévky přihodíme nudle a houby, opět povaříme zhruba 10 minut.

5

Do vývaru vrátíme maso, přidáme bambusové výhonky a necháme směs chvilku ohřívat. Podle chuti dochutíme sójovou omáčkou a sambal oelek.

6

Polévku podáváme s krajícem křupavého opečeného chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept