Máslová omáčka se žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslová omáčka se žloutkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39511 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 450,2mg |
Draslík | 34,1mg |
Vláknina | 77,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 74,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Máslová omáčka se žloutkem postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnci rozpustíme máslo, z máslo sebereme pěnu a máslo odstavíme. |
2 | Žloutek smícháme s vodou a mícháme v parní lázni, postupně vmícháme připravené máslo, mícháme dokud omáčka neztuhne, poté dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. |
Poznámka
Omáčku podáváme k rybě, nebo k chřestu.