Zelná polévka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka s těstovinami
Zelná polévka s těstovinami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39512 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 plátek | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
140 g | Těstoviny mušle |
850 ml | Vývar slepičí |
50 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 36,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny mušle, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | 6 listů zelí sbalíme do válečků a ostrým nožem je nakrájíme na velmi tenké proužky. |
2 | Olej rozehřejeme v pánvi a smažíme nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou slaninu a zelí zhruba 2 minuty. |
3 | Přidáme kuřecí vývar a podle chuti osolíme a opepříme. Vzniklou směs přivedeme k varu a vaříme ještě 30 minut, občas promícháme. |
4 | Přidáme těstoviny, polévku zamícháme a následně vaříme zhruba 15 minut. |
5 | Nakonec podle potřeby dochutíme a ihned podáváme. |