Palec nahoru
4
Palec dolu
1
4
Skvělý recept
4 5 Svíčková omáčka 5 1
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39536

Ingredience

1 kávová lžička Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
3 ks Petržel kořen
60 g Slanina vepřová
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřové maso libové
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 715kJ
7% Sacharidy 24 g
344% Tuky 258 g
14% Sodík 280 mg
27% Bílkoviny 15 g

Svíčková omáčka postup přípravy receptu:

1

Nejdříve očistíme mrkev, celer, petržel a cibuli. Zeleninu, kromě cibule nakrájíme na větší kusy.

2

Maso omyjeme nakrájíme na větší kusy a slaninou prošpikujeme.

3

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso a zeleninu, krátce osmahneme, přisypeme pepř, nové koření, bobkový list, trochu cukru a zalijeme horkou vodou, přidáme ocet a trochu soli.

4

Takto necháme na mírném ohni vařit zhruba dvě hodiny.

5

Když je maso hotové vyndáme jej.

6

Tekutinu přes síto přelijeme do jiného hrnce či nádoby.

7

Zachycenou zeleninu a koření dáme stranou, tekutinu vrátíme do hrnce.

8

Mrkev, celer a petržel nožem nakrájíme na co nejmenší kousky, ty vrátíme do tekutiny.

9

Znovu zahřejeme a přilijeme po troškách smetanu promíchanou s moukou, omáčka se nám zahustí.

10

Omáčku stačí ochutit trochou cukru, citrónovou šťávou a popřípadě ještě solí.

11

Hotovou omáčku servírujeme z dostatečným množstvím masa, nakrájeného na plátky.

Poznámka

Omáčku můžeme servírovat ihned, nebo až po uležení druhý den. Místo krájení zeleniny, můžeme zeleninu přepasírovat a nebo omáčku rozmixujeme.

Komentáře a hodnocení

 
orai
Svíčková omáčka
Doporucuji
 
sarka01
Svíčková omáčka
Výborná varianta Svíčkové, pro ty, kdo nemají troubu na upečení masa a zeleninysmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
1
4
Skvělý recept