Jednoduchý recept

Houskové knedlíky s petrželkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Houskové knedlíky s petrželkou 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39540

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
500 ml Mléko polotučné
750 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rohlíky bílé
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 997 kcal
Kilojoule 4 172kJ
51% Sacharidy 184 g
17% Tuky 13 g
17% Sodík 333 mg
57% Bílkoviny 32 g

Houskové knedlíky s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme kvásek. Zahřejeme zhruba 250ml mléka. Když je mléko vlahé, zamícháme v něm trochu cukru a posypeme jej nadroleným droždím. Takto necháme zhruba 15 minut v teplé místnosti.

2

Mezitím nakrájíme petrželku na jemno a rohlíky na malé kousky, ty na pánvi s trochou másla opražíme dokřupava.

3

V míse smícháme mouku, sůl, petrželku, vejce a připravený kvásek.

4

Když se veškeré suroviny spojí přisypeme připravené kousky rohlíků, jestliže je těsto příliš sypké pomůžeme si přilitím po troškách mléka, které má pokojovou teplotu.

5

Vypracované těsto necháme přibližně 40 minut kynout.

6

Po uplynulé době vytvarujeme z těsta knedlíky, které ještě necháme zhruba 10 minut kynout.

7

Mezitím ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu.

8

Do vroucí vody vložíme knedlíky a necháme 10 minut vařit, po deseti minutách se snažíme knedlíky pootočit. A ještě 10 minut vaříme.

9

Hotové knedlíky přendáme na talíř, necháme krátce vychladnout a za pomoci nití knedlíky nakrájíme na plátky o šíři zhruba 1,5cm.

10

Ihned servírujeme.

Poznámka

Knedlíky se hodí například ke svíčkové.

Komentáře a hodnocení

 
sarka01
Ty jsouuuu
tonguejen to vidím a mám chuť si dátsmileUž nikdy bych knedlík nekoupila!!!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept