Houskové knedlíky s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houskové knedlíky s petrželkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39540 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
750 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rohlíky bílé |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 182,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houskové knedlíky s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme kvásek. Zahřejeme zhruba 250ml mléka. Když je mléko vlahé, zamícháme v něm trochu cukru a posypeme jej nadroleným droždím. Takto necháme zhruba 15 minut v teplé místnosti. |
2 | Mezitím nakrájíme petrželku na jemno a rohlíky na malé kousky, ty na pánvi s trochou másla opražíme dokřupava. |
3 | V míse smícháme mouku, sůl, petrželku, vejce a připravený kvásek. |
4 | Když se veškeré suroviny spojí přisypeme připravené kousky rohlíků, jestliže je těsto příliš sypké pomůžeme si přilitím po troškách mléka, které má pokojovou teplotu. |
5 | Vypracované těsto necháme přibližně 40 minut kynout. |
6 | Po uplynulé době vytvarujeme z těsta knedlíky, které ještě necháme zhruba 10 minut kynout. |
7 | Mezitím ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. |
8 | Do vroucí vody vložíme knedlíky a necháme 10 minut vařit, po deseti minutách se snažíme knedlíky pootočit. A ještě 10 minut vaříme. |
9 | Hotové knedlíky přendáme na talíř, necháme krátce vychladnout a za pomoci nití knedlíky nakrájíme na plátky o šíři zhruba 1,5cm. |
10 | Ihned servírujeme. |
Poznámka
Knedlíky se hodí například ke svíčkové.
Komentáře a hodnocení

