Recept

Polévka s hovězími žebírky

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 450 minut
Doba přípravy: 240 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 39544

Ingredience

600 g Hovězí žebra
8 l Voda pitná
200 g Ředkev
Koření
180 g Cibulka jarní
36 ml Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
60 g Česnek
Polévka s hovězími žebírky
1 kávová lžička Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 386kJ
3% Sacharidy 11 g
60% Tuky 45 g
49% Sodík 982 mg
52% Bílkoviny 29 g

Polévka s hovězími žebírky postup přípravy receptu:

1

Maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj

2

tuk a šlachy a nakrájíme ho na malé kousky a namočíme ho na 3 dny do studené vody, přičemž vodu každou hodinu vyměníme. Ředkev oloupeme a nastrouháme na nudličky.

3

Na pánev rozklepneme vejce tak, aby zůstalo kompletní a

4

necháme ho na rozehřátém tuku ztuhnout. Ztuhlé vejce nakrájíme na kousky do tvaru kosočtverců. Koření smícháme. Do vroucí vody dáme kousky masa a vaříme je 2 minuty. Po této době vodu slijeme a nahradíme čerstvou.

5

S čerstvou vodou vaříme maso na prudkém ohni 20 minut, poté oheň zmírníme a vaříme 2 hodiny. Po této době přidáme kousky ředkve a kousky cibule a česneku, polévku vaříme další hodinu a průběžně odebíráme z polévky tuk z masa. Po této době vývar odstavíme z ohně, necháme ho mírně zchladit a přecedíme přes utěrku.

6

Poté vývar dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, vrátíme do vývaru kousky masa a krátce povaříme - asi 5 minut na střední teplotě. Polévku vlijeme do misek nebo talířů, ochutíme kořenící omáčkou a ozdobíme vaječnými kosočtverečky. Polévku podáváme teplou s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept