Ořechový a špenátový pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový a špenátový pilaf
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39550 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
10 g | Houby sušené |
4 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Pistácie |
225 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
225 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
1,8 dl | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 680,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hřebíček, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Pistácie, Skořice mletá, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ořechový a špenátový pilaf postup přípravy receptu:
1 | Do malé misky dáme houby, přelijeme horkou vodou a necháme máčet 30 minut. Do mísy dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, zázvor, olej a chilli papričku. Přikryté vaříme 2 minuty. |
2 | Rýži propláchneme a vmícháme do mísy společně s nastrouhanou mrkví. Pod pokličkou vaříme minutu. |
3 | Scedíme a nakrájíme houby. Tekutinu hub přilijeme k vývaru. Přelijeme jím rýži. Vmícháme, hřebíčky, houby, skořici, 0.5 lžičku soli a šafrán. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté necháme odstát 10 minut. |
4 | Dáme do mísy špenát a pod pokličkou vaříme 3 minuty s jedním promícháním. Poté necháme okapat a nasekáme ho. |
5 | Vmícháme do rýže špenát, nasekaný koriandr a pistáciové oříšky. Osolíme a opepříme. |
6 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Voda horká.