Jednoduchý recept

Ořechový a špenátový pilaf

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39550

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
10 g Houby sušené
4 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Pistácie
225 g Rýže Basmati
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
1,8 dl Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
225 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 100kJ
9% Sacharidy 32 g
16% Tuky 12 g
22% Sodík 450 mg
16% Bílkoviny 9 g

Ořechový a špenátový pilaf postup přípravy receptu:

1

Do malé misky dáme houby, přelijeme horkou vodou a necháme máčet 30 minut. Do mísy dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, zázvor, olej a chilli papričku. Přikryté vaříme 2 minuty.

2

Rýži propláchneme a vmícháme do mísy společně s nastrouhanou mrkví. Pod pokličkou vaříme minutu.

3

Scedíme a nakrájíme houby. Tekutinu hub přilijeme k vývaru. Přelijeme jím rýži. Vmícháme, hřebíčky, houby, skořici, 0.5 lžičku soli a šafrán. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté necháme odstát 10 minut.

4

Dáme do mísy špenát a pod pokličkou vaříme 3 minuty s jedním promícháním. Poté necháme okapat a nasekáme ho.

5

Vmícháme do rýže špenát, nasekaný koriandr a pistáciové oříšky. Osolíme a opepříme.

6

Ihned podáváme.

Poznámka

Voda horká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept