Zapečené těstoviny tagliatelle se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny tagliatelle se šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39583 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
40 ml | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pažitka |
2 ml | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
750 g | Rajčata |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ml | Sůl |
250 g | Šunka tradiční |
200 g | Tagliatelle |
400 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
3 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 240,8mg |
Draslík | 737,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka tradiční, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny tagliatelle se šunkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, přidáme špetku soli a průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Po uvaření je osušíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a opět osušíme. |
2 | Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Vařenou šunku nakrájíme na malé kostičky. V misce smícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Podle chuti přidáme špetku pepře a soli. |
3 | Pažitku a petržel omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a pokryjeme plátky rajčat. Opět osolíme, opepříme a posypeme polovinou směsi pažitky a petržele. |
4 | Na směs klademe polovinu nakrájené šunky a následně klademe vrstvy těstovin, zbylých rajčat a šunky. Na závěr zasypeme zbylou pažitkou a petrželí a zalijeme směsí vejce a zakysané smetany. |
5 | Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 40 minut pečeme, dokud se sýr nezabarví dozlatova a nebublá. |
6 | Tvaroh smícháme s bylinkami a šlehačkou a podáváme se zapečenými těstovinami tagliatelle. |