Tagliatelle se smetanovou omáčkou
50 min.

Ingredience
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 3mililitrySůl
- 500gramůSýr Ricotta
- 5mililitrůMuškátový oříšek
- 50gramůSýr Parmezán
- 70gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
36 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
794 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, dokud nejsou měkké. Přidáme špetku soli. Tagliatelle vyjmeme a necháme dobře okapat.
- 2V malé misce smícháme nastrouhaný sýr ricottu a 30 ml (2 lžíce) vařící vody společně s muškátovým oříškem a solí. Směs mícháme, dokud nemá krémovitou strukturu.
- 3Máslem vymažeme zapékací mísu a vyskládáme ji vrstvami tagliatelle. Následně polijeme vrstvou sýrové omáčky a tento proces nadále střídáme. Zakončíme poslední vrstvou sýrové omáčky a pokryjeme stroužky másla.
- 4Do trouby vyhřáté na 180 °C vložíme směs a zapékáme po dobu 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.