Recept

Tagliatelle se smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39590

Ingredience

5 ml Muškátový oříšek
70 g Máslo čerstvé
50 g Sýr Parmezán
500 g Sýr Ricotta
3 ml Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
30 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 557kJ
27% Sacharidy 96 g
48% Tuky 36 g
36% Sodík 721 mg
61% Bílkoviny 34 g

Tagliatelle se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, dokud nejsou měkké. Přidáme špetku soli. Tagliatelle vyjmeme a necháme dobře okapat.

2

V malé misce smícháme nastrouhaný sýr ricottu a 30 ml (2 lžíce) vařící vody společně s muškátovým oříškem a solí. Směs mícháme, dokud nemá krémovitou strukturu.

3

Máslem vymažeme zapékací mísu a vyskládáme ji vrstvami tagliatelle. Následně polijeme vrstvou sýrové omáčky a tento proces nadále střídáme. Zakončíme poslední vrstvou sýrové omáčky a pokryjeme stroužky másla.

4

Do trouby vyhřáté na 180 °C vložíme směs a zapékáme po dobu 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept