Tagliatelle se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39590 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Muškátový oříšek |
3 ml | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Sýr Ricotta |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 93,3mg |
Draslík | 147,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci vaříme tagliatelle 10 minut, dokud nejsou měkké. Přidáme špetku soli. Tagliatelle vyjmeme a necháme dobře okapat. |
2 | V malé misce smícháme nastrouhaný sýr ricottu a 30 ml (2 lžíce) vařící vody společně s muškátovým oříškem a solí. Směs mícháme, dokud nemá krémovitou strukturu. |
3 | Máslem vymažeme zapékací mísu a vyskládáme ji vrstvami tagliatelle. Následně polijeme vrstvou sýrové omáčky a tento proces nadále střídáme. Zakončíme poslední vrstvou sýrové omáčky a pokryjeme stroužky másla. |
4 | Do trouby vyhřáté na 180 °C vložíme směs a zapékáme po dobu 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Podáváme horké. |