Italská minestrone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská minestrone
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 39598 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pesto |
2 ks | Rajčata |
1 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
100 g | Těstoviny konzumní |
750 ml | Vývar zeleninový |
0,3 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 632,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 545,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italská minestrone postup přípravy receptu:
1 | Na vyšší pánvi rozpálíme olivový olej. Do rozehřátého oleje postupně vkládáme jemně nakrájenou cibuli, prolisované dva stroužky česneku, mrkev pokrájenou na menší kostičky, bramboru a cuketu na kostky o hraně asi 1 centimetr a pokrájenou jednu čtvrtinu hlávky bílého zelí. Dobře osmahneme, než zelenina úplně nezměkne, tedy 5 - 7 minut. |
2 | Vyjmeme z pánve a vložíme do většího hrnce, kam přidáme nakrájená rajčata. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a počkáme, než směs dosáhne bodu varu. Potom stáhneme plamen a polévku pomalu vaříme ne mírném ohni přibližně 20 minut. Do hrnce nyní vložíme těstoviny, osolíme a opepříme podle chuti a minimálně ještě 15 minut vaříme. Potom zkusíme, jsou-li už těstoviny al dente, tedy na skus. Pokud ano, rozdělíme hotovou polévku do talířů. Přizdobíme ji ještě lžičkou parmezánu a pesta. |