Vepřové maso v kedlubnách

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Ve vhodné nádobě rozehřejeme polovinu dávky tuku, vložíme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme trochou teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka.
  • 3
    Kedlubny oloupeme a zbavíme dřevnatých částí. Nakrájíme je na plátky, přidáme k masu a podusíme.
  • 4
    Světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky zahustíme maso s kedlubnami, promícháme, zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka.
  • 5
    Nakonec pokrm dosolíme, přidáme cukr, přilijeme mléko, krátce podusíme a přimícháme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 29. 12. 2015
Vepřové maso v kedlubnách
Na toto jídlo jsem použila doma zmražené, nahrubo nastrouhané kedlubny i s nakrajenými středovými mladými lístky. Jídlo je moc fajn a můžu ho doporučit, jen bych pro větší jedlíky zvedla množství surovin. Do základu se může přidat cibulka, ale orestovaná jen do sklovita a místo mléka se může dát trochu sladké smetany. Za mě palec nahoru.🙂