Jednoduchý recept

Vepřové maso v kedlubnách

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové maso v kedlubnách 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 396
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Cukr krupice
1200 g Kedlubna
200 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
30 g Sůl
150 g Tuk
750 g Vepřová plec
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 651kJ
4% Sacharidy 15 g
41% Tuky 31 g
66% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g
Vepřové maso v kedlubnách
  • Vepřové maso v kedlubnách
  • 1
  • Vepřové maso v kedlubnách
  • 2
  • Vložit obrázek

Vepřové maso v kedlubnách postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Ve vhodné nádobě rozehřejeme polovinu dávky tuku, vložíme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme trochou teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka.

3

Kedlubny oloupeme a zbavíme dřevnatých částí. Nakrájíme je na plátky, přidáme k masu a podusíme.

4

Světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky zahustíme maso s kedlubnami, promícháme, zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka.

5

Nakonec pokrm dosolíme, přidáme cukr, přilijeme mléko, krátce podusíme a přimícháme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové maso v kedlubnách
Na toto jídlo jsem použila doma zmražené, nahrubo nastrouhané kedlubny i s nakrajenými středovými mladými lístky. Jídlo je moc fajn a můžu ho doporučit, jen bych pro větší jedlíky zvedla množství surovin. Do základu se může přidat cibulka, ale orestovaná jen do sklovita a místo mléka se může dát trochu sladké smetany. Za mě palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept