Kedlubnové zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnové zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3963 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 ks | Kedlubna |
3 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 489,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kedlubna, Kmín drcený, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnové zelí postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. |
2 | Na másle opečeme pokrájenou cibuli, přidáme kedlubny, ocet, sůl, kmín a cukr, vše promícháme a zalijeme asi 150 ml vody a přivedeme k varu. |
3 | Zvolna dusíme asi 20 minut až je kedlubna měkká. |
Poznámka
Zelí můžeme zahustit jíškou nebo smetanou.
Zbožňuji kedlubnové zelí! K huse je fajn!