Jednoduchý recept

Brambory s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 39639

Ingredience

6 ks Brambory
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 plátek Slanina vepřová
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 760kJ
4% Sacharidy 15 g
14% Tuky 10 g
21% Sodík 425 mg
14% Bílkoviny 8 g

Brambory s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Podélně překrojíme brambory na půlky a v hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme 10 minut. Poté necháme okapat.

2

Smícháme v misce strouhaný parmezán, petrželku a muškátový oříšek. Půlky brambor obalíme v sýrové směsi.

3

Trochu oleje nalijeme do pekáče a necháme 10 minut rozpálit v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté vložíme brambory a necháme je péct 30 minut. Jednou brambory otočíme.

4

Poté vyndáme brambory ven, posypeme je slaninou a vrátíme zpět do trouby na 15 minut.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept