Brambory s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s parmezánem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 39639 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 plátek | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 9,2mg |
Draslík | 517,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Podélně překrojíme brambory na půlky a v hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme 10 minut. Poté necháme okapat. |
2 | Smícháme v misce strouhaný parmezán, petrželku a muškátový oříšek. Půlky brambor obalíme v sýrové směsi. |
3 | Trochu oleje nalijeme do pekáče a necháme 10 minut rozpálit v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté vložíme brambory a necháme je péct 30 minut. Jednou brambory otočíme. |
4 | Poté vyndáme brambory ven, posypeme je slaninou a vrátíme zpět do trouby na 15 minut. |
5 | Podáváme horké. |