Jednoduchý recept

Kuřecí perkelt flambovaný

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39657

Ingredience

120 g Cibule
80 g Houby čerstvé
1200 g Kuře
30 ml Olej rostlinný
5 g Paprika mletá pálivá
15 g Paprika mletá sladká
120 g Paprika zelená
70 g Protlak rajčatový
600 g Rýže dušená
50 ml Slivovice
10 g Sůl
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 840kJ
8% Sacharidy 29 g
49% Tuky 37 g
46% Sodík 926 mg
74% Bílkoviny 42 g

Kuřecí perkelt flambovaný postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřiců na širší nudličky, čerstvé houby na plátky.

2

Do pekáčku nalijeme trochu oleje, dobře rozpálíme, přidáme kousky kuřete, osolíme a zprudka osmahneme. přidáme cibuli, papriku, houby, posypeme mletou paprikou, přidáme trochu pálivé papriky, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Pár minut před koncem pečení přidáme rajčatový protlak a dopečeme.

3

Perkelt vyndáme, polijeme slivovicí a zapálíme. Jakmile oheň vyhoří, porce rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží.

Poznámka

Místo čerstvých hub můžeme použít žampiony. Vývar může být i z masoxu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept