Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39658

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 hrst Koriandr čerstvý
4 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Řecký jogurt

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 41 kcal
Kilojoule 170kJ
2% Sacharidy 6 g
5% Tuky 3 g
1% Sodík 26 mg
2% Bílkoviny 1 g

Dip z lilku postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté velké lilky, propícháme vidličkou a celé položíme asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Aby zčernaly po celé ploše, průběžně je otáčíme. Přendáme je do mikrotenového sáčku a necháme trochu zchladnout; až je udržíme v ruce, oloupáme je, podle potřeby necháme dužinu okapat na cedníku.

2

Ve velké míse je rozmačkáme vidličkou, přimícháme řecký jogurt, olivový olej, lístky koriandru, utřený česnek a citronovou nebo limetovou šťávu. Dosolíme.

Poznámka

Dipům z pečeného nebo grilovaného lilku se občas přezdívá falešný kaviár pro jejich zvláštní barvu a konzistenci lilku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept