Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 39664

Ingredience

Na salát
2 ks Cibule
2 g Hřebíček mletý
1 kávová lžička Kmín mletý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
55 g Mandle plátky
1 kávová lžička Med včelí
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
85 g Pistácie pražené
2 ks Pomeranče
85 g Rozinky tmavé
400 g Rýže indiánská
4 kávová lžička Skořice mletá
2 g Zázvor mletý
3 ks Šalotka
Na dresink
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 891 kcal
Kilojoule 3 730kJ
41% Sacharidy 147 g
34% Tuky 25 g
5% Sodík 108 mg
51% Bílkoviny 29 g

Divoký rýžový salát postup přípravy receptu:

1

Podle návodu si uvaříme rýži a hotovou ji necháme při pokojové teplotě vychladnout.

2

Mezitím si na větší pánvi rozpálíme olej a nasypeme na něj na měsíčky nakrájenou cibuli. Posypeme 1 lžičkou mletého kmínu, skořice, zázvoru a hřebíčku. Během 10 minut smažení stále mícháme, než nám cibule změkne a lehce zkaramelizuje. Pak přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev a smažíme ji také doměkka. Nakonec přidáme ještě med a pánev odstavíme z plotny.

3

Uvařenou rýži nasypeme do misky, z pánve přeložíme směs mrkve s cibulí. Přidáme na dílky rozdělené pomeranče, pistáciové oříšky nasekané nahrubo, rozinky, opražené mandlové plátky, na kolečka pokrájenou cibuli šalotku a posypeme posekaným koprem. Jemně a pečlivě směs promícháváme.

4

Do menší misky si vložíme hořčici, vlijeme olej, pomerančovou šťávu, vinný ocet a vše prošleháme. Dresinkem polijeme hotový salát.

Poznámka

Část divoké rýže můžeme nahradit hnědou rýží, kterou lze vařit společně s rýží divokou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept