Recept

Papriková terina se zálivkou z bazalky a jarních cibulek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 205 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 39674

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 dkg Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
1 g Pepř černý mletý
225 g Sýr Ricotta
115 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
2% Sacharidy 6 g
33% Tuky 25 g
16% Sodík 323 mg
24% Bílkoviny 14 g

Papriková terina se zálivkou z bazalky a jarních cibulek postup přípravy receptu:

1

Papriky a chilli papričky nejprve rozpůlíme a zbavíme semínek. Polovinu paprik nakrájíme na drobné čtverečky, které dáme stranou, druhou polovinu a chilli papričky nakrájíme na plátky, vložíme do vysoké pánve s rozpáleným olejem, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut doměkka.

2

Plech vyložíme papírem na pečení a vymažeme máslem.

3

Dušenou paprikovou směs vložíme do mixéru, rozmixujeme dohladka a ještě přepasírujeme přes síto.

4

Do mísy nastrouháme čedar, přidáme ricottu, hořčici, sůl, vejce, přidáme paprikovou směs a odložené kostičky z paprik, řádně promícháme a vlijeme na připravený plech. Přikryjeme pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pod plech do trouby umístíme žáruvzdornou mísu s vařící vodou. Vodu během pečení dle nutnosti doléváme. Pečeme 75 minut, po vyndání z trouby necháme chladnout při pokojové teplotě, po dvou hodinách dáme ještě na hodinu vychladit do ledničky.

5

Přeneseme terinu na talíř a odstraníme z ní pečící papír.

6

Terinu podáváme nakrájenou na čtvercové plátky se zálivkou připravenou pečlivým promícháním bílého vinného octa, olivového oleje, slunečnicového oleje, najemno nasekané bazalky a jarní cibulky nakrájené na tenké plátky.

Poznámka

Čas potřebný k přípravě je uveden včetně doby nutné ke zchladnutí a vychlazení před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept