Švestkový nákyp se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový nákyp se zázvorem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39683 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
400 g | Jogurt bílý |
650 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1000 g | Švestky |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
150 ml | Voda pitná |
25 g | Zázvor celý |
20 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 191,8mg |
Draslík | 611,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Švestky, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Zázvor celý, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švestkový nákyp se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Omyté švestky vypeckujeme a 2 ponecháme na ozdobu. Zbylé vložíme do kastrůlku se 100ml vody, přidáme cukr, jemně nasekaný zázvor a pod pokličkou dusíme 15 minut. Po vychladnutí směs prolisujeme sítem. |
2 | Želatinu rozmícháme v citronové šťávě a 50ml vody. Necháme rozpustit ve švestkovém protlaku a přimícháme jogurt. |
3 | Ušleháme bílky a 600ml smetany. Obojí postupně vmícháme do švestkového protlaku. Směsí naplníme pudingové formičky a necháme do druhého dne v chladničce. |
4 | Nákyp ozdobíme zbylou ušlehanou smetanou a nakrájenými švestkami. |