Jednoduchý recept

Brynzové halušky slovenské

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brynzové halušky slovenské 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39695

Ingredience

900 g Brambory
300 g Mouka polohrubá
40 ml Olej rostlinný
200 g Sýr Brynza
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
19% Sacharidy 67 g
26% Tuky 20 g
41% Sodík 826 mg
36% Bílkoviny 21 g

Brynzové halušky slovenské postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté syrové brambory nastrouháme najemno, osolíme, přisypeme polohrubou mouku, přibližně třetinu váhy brambor. Výsledné těsto musí být spíš řidší. Přidáme vejce a vymícháme těsto. Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory nebo nakrájíme ručně. Zavaříme pár minut v osolené vodě, scedíme a ihned vložíme na pár vteřin do rozpáleného oleje. Vyndáme, necháme okapat a podáváme.

2

Na talíři je posypeme rozdrobenou brynzou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Brynzové halušky slovenské
Moc dobré halušky, přidávala jsem jen trochu mouky, ta nejde napsat váhově úplně přesně. Doporučuji použít na vaření větší množství vody než uvádí recept, asi tak, jako na vaření těstovin a soli dle potřeby. Jen pořád přemýšlím, proč se mají uvařené halušky ihned vložit na pár vteřin do rozpáleného oleje... Je jich docela hodně a proč si špinit další nádobí. Kdo chce, tak si je promastí ihned po okapání v nějaké míse. Někdo používá sádlo nebo rozškvařenou slaninu. Přiznám se, že jsem se s takovým postupem ještě nesetkala. Jen pokud se nějaké zbylé halušky opékají. Dost jsem se ale setkala s tím, že se řeší, jestli do halušek patří vejce nebo nepatří. Je to tak 50:50, já osobně dávám :-) A taky dávám palec nahoru a doporučuji halušky vyzkoušet. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept